ClujAzi

Fii informat!

IT-iștii și Primăria își dau mâna pentru a face din Cluj-Napoca un oraș SMART

Utilizarea tehnologiei pentru creșterea calității vieții în Cluj-Napoca, pentru o administrație deschisă și un oraș inteligent, este o prioritate cheie a municipalității clujene. Pentru o colaborare mai strânsă și eficientă între comunitatea de IT și administrația locală, Primăria Cluj-Napoca a constituit la începutul anului 2017, alături de cele două clustere clujene de specialitate, Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare în IT.

Reprezentanții industriei IT, desemnați în acest Consiliu Consultativ de către clusterele ARIES Transilvania și Cluj IT, s-au reunit la Primăria Cluj-Napoca. A fost a doua întrunire a Consiliului Consultativ din acest an – subiectele principale au fost:

• actualizarea Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraș inteligent – componenta de e-guvernare și IT din cadrul Strategiei de dezvoltare a municipiului 2014-2020;

• stabilirea calendarului de activități în vederea adoptării noii strategii până la finalul anului 2017;

• organizarea celei mai importante conferințe pe inovare a Comisiei Europene, Open Innovation 2.0, ce va fi găzduită de Cluj-Napoca în perioada 10-14 iunie a.c.;

• demararea unui program de voluntariat pentru inovare și IT în cadrul Primăriei, dedicat celor care activează în industrie și doresc să se implice spre beneficiul tuturor cetățenilor Clujului.

Prin propunerea pe care mi-au înaintat-o, reprezentanții industriei IT se angajează să organizeze finanțarea și procesul de elaborare a Strategiei pentru Cluj-Napoca, un oraș inteligent.

La întâlnire a participat și Dl. Călin Hințea, decanul FSPAC Facultatea de stiinte politice,administrative si ale comunicarii și coordonatorul procesului de elaborare a Strategiei de dezvoltare a municipiului Cluj-Napoca 2014-2020.

Industria IT clujeană este o forță de necontestat, un motor pentru economia Clujului și un avantaj competitiv al nostru pe termen lung, alături de Universitate și de tinerii care au ales să studieze și să lucreze aici. Acest proiect este un nou exemplu de implicare pentru dezvoltarea comunității noastre și arată faptul că, la Cluj-Napoca, am reușit să creăm un model de construcție comunitară în care fiecare își oferă expertiza pentru interesul public – dezvoltarea orașului.

„Colaborarea între industria IT și administrația locală a început cu formularea strategiei de e-guvernare, parte a strategiei municipiului Cluj-Napoca, în 2014. O parte dintre proiectele propuse au fost abordate, iar alte inițiative ulterioare, inovatoare, au fost implementate împreună cu industria IT locală. Dar o strategie pentru un oraș inteligent presupune abordarea mai multor tematici, astfel că este necesară actualizarea inițiativei inițiale pentru a fi acoperitoare și adaptată evoluției tehnologice.

Ne dorim ca, prin rezultatele acestei colaborări, să creștem calitatea vieții în oraș, să stabilim un reper de calitate a serviciilor oferite de oraș cetățenilor și vizitatorilor și să stabilim un nou standard de colaborare între industria IT și administrația locală” au specificat semnatarii propunerii, reprezentanții Cluj IT Cluster și ARIES Transilvania.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *