Centrul Cultural Rus din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” în parteneriat cu Centrul de Creaţie și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” din cadrul Departamentului de Artă Sacră al Facultății de Teologie Ortodoxă a Univeristății „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, au organizat, ieri, la Bastionului Croitorilor, manifestarea cultural-artistică „Arta, spiritualitatea, pictura: o împărăție a eternității”.
În programul evenimentului au fost incluse expoziţia fortografică: „Conexiuni istorice româno-ruse: la o sută de ani de la vizita împăratului Nicolai al II-lea în România. 1-14 iunie 1914”, expoziţia de pictură: „Interferențe artistice româno-ruse”, realizată de asist. univ. dr. Marius Dan Ghenescu şi o sesiune de comunicări pe tema relaţiilor istorice româno-ruse.
La manifestare a fost prezent şi preşedinele Senatului UBB, părintele Ioan Chirilă. Profesorul a menţionat că Marius Ghenescu nu face altceva decât „să ne îmbie să trecem de evenţialitatea istorică, când comemorăm începutul Primului Război Mondial, să trecem în zona războiului nevăzut, să încercăm să ne biruim pe noi înşine pentru a ajunge să cunoaştem ceea ce înseamnă o împărăţie a eternităţii”.
Artistul Marius Ghenescu a spus că „Marea bătăie a naţiunilor trebuie să se dea în săli de concerte şi galerii de artă. Viaţa sufletească a unui popor e mai importantă decât teritoriul pe care îl stărpâneşte, decât orice scopuri exterioare”.