Comisiile de licitaţie din cadrul Primăriei Floreşti au stabilit zilele trecute câştigătorii a două licitaţii. Este vorba de cea privind realizarea a 4 stații de pompare ape uzate, menajere și pluviale, sistematizare a canalizării menajere pe străzile Urușagului și D. Mocanu, precum și licitația privind “Execuție lucrări și servicii de întreținere conform caietului de sarcini și proiectului tehnic în cadrul: Dirijarea circulației auto și pietonale prin intermediul unor semafoare rutiere în 3 intersecții și în 3 treceri pietonale amplasate pe DN1 și servicii de întreținere/revizii și intervenții la instalațiile de semaforizare din 6 intersecții/treceri pietonale.
La ambele licitaţii cîştigătorul a fost stabilit în baza respectării Caietului de Sarcini şi a ofertei celei mai mici ca preţ. Prima licitaţie a fost adjudecată de BOCCARDOENTERPRISE CUJ NAPOCA (suma oferită pentru lucrare: 839.434 lei), iar cea de-a doua de Swarco Trafic Romania cu o ofertă de 978.895,92 lei.
“Este vorba de patru staţii de pompare, două pentru apa menajeră, pe strazile Uruşagului şi Dumitru Mocanu şi două pentru apa pluvială, pe strazile Ioan Rus şi Florilor. Vom realiza o şi mai bună sistematizare a canalizării în zonă. Legat de a doua licitație, aceasta va aduce un plus de calitate și confort traiului dinFlorești. Vom avea un aspect estetic deosebit la principalele artere și floreștenii vor beneficia pestrăzile Avram Iancu de iluminat public modern și trotuare pe ambele părți ale drumului”, a spus primarul comunei Floreşti, Horia Şulea.
“Este vorba de un sistem inteligent de semaforizare, similar cu cel instalat și funcțional în Zona Arcul de Triumf – București. Sistemul cunatifică numărul de mașini sosite în intersecție și schimbă accesul în funcție de trafic. Sunt convins că o dată cu implementarea acestui sistem se va rezolva situația traficului de pe Avram Iancu DN1. Numai că pentru acest lucru avem nevoie de două girații noi, unul în zona BMW/Volvo și unul la ieșirea vestică din comună, întrucât noul sistem va interzice virajul la stânga de pe DN1. Iar acest aspect, al girațiilor, este amânat la nesfârșit de administratorul drumului. De ce, nu știu…Floreștenii trebuie să înțeleagă că administratorul drumului respectiv, DN1, este CNADNR prin DRDP. Noi, Primăria Florești, nu putem face nimic fără acceptul lor. Mai mult, noi nu putem amenaja absolut nimic pe DN1, sensuri giratorii, marcaje, etc. acesta fiind apanajul CNADNR / DRDP. Oricum, sunt convins că după punerea în aplicare a acestui sistem, alături de realizarea Drumului de Ocolire SUD, investiție care îmi doresc ca anul acesta să fie finalizată, problema traficului din Florești să fie rezolvată definitiv”, a spus declarat comunei Florești, Horia Șulea.
La ambele investiţii, realizate exclusiv din bugetul propriu al comunei, ordinul de începere al lucrărilor va fi dat probabil în cursul acestei luni.