ClujAzi

Fii informat!

Lidl invită clujenii să deguste bucătăria tradițională românească reinventată de chefi renumiți

Timp de 5 zile, clujenii sunt invitați să deguste bucătăria tradițională românească ridicată la un nou nivel prin produsele Lidl din Cămara noastră și cu inspirația unor bucătari renumiți, conceptul având la origine restaurantul La Iordache din Capitală, locul despre care se spune că ar fi creat micii.

Am avut plăcerea să petrecem o seară frumoasă în restaurantul special amenajat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, nr. 82, iar când tradițiile culinare ale românului întâlnesc conceptul de restaurant „pop-up”, rezultatul este fantastic, de neuitat – iar acest cuvânt este foarte bine argumentat. La iordache 2

În primul rând, dacă la un restaurant de tip pop-up, apărut peste noapte, te aștepți să întâlnești feluri de mâncare experimentale, cu combinații supraaglomerate ce țin de domeniul sf, experiența chef-ului Florin Dumitrescu și-a pus amprenta și de această dată. El a lucrat cu produsele tradiționale românești din Cămara noastră, pe care le-a transpus cu un strop de modernitate în rețete testate generație după generație. Și fiindcă nu îi este teamă de critici, Florin Dumitrescu a stat la masă cu clujenii care i-au gustat mâncarea.

„Vă recomand tot meniul pentru că reprezintă bucătăria românească la cea mai ok stare a ei. De fapt tot acest concept, Săptămâna românească, înseamnă să aducem atenția publicului către bucătăria românească care încet-încet a început să-și piardă din valoare și e foarte mare păcat fiindcă avem niște rețete minunate. Din meniul de astăzi cel mai mult mi-a plăcut rața, toată lumea îmi spune că a fost delicioasă, la fel au fost și clătitele. Pe lângă faptul că sunt foarte bune, automat declanșează ca madlenele lui Proust niște lucruri în căpușorul nostru, ne aducem aminte de copilărie și de bunici. Până la urmă asta înseamnă bucătăria românească, ce s-a prezervat în familie de la bunici, la mama, la noi. În fiecare săptămână fac rețeta în funcție de ce se întâmplă în magazine, în această săptămână am ales o rețetă foarte simplă, de cea mai basic prăjitură, de gem și aluat răzuit, la care românii au reacționat neașteptat de bine. Românii au apreciat-o pentru că e foarte bună și se face foarte rapid, și-au adus aminte de părinți și de bunici”, a mărturisit Teo (http://www.teoskitchen.ro/).La iordache 3

Într-adevăr pulpa de rață cu arpacaș și magiun, rulada de pui cu sirop de cătină, ciorba de fasole și clătitele flambate au fost uimitoare, la fel au fost și siropurile tradiționale – pe acestea le-am testat și noi. Un meniu autentic românesc a fost complimentat de Lidl pentru clujeni cu o atmosferă pe măsură. Strigătura a fost strigătură, a fost cântată exact când trebuia, iar decorul este bine meșterit, cu bun gust.

Din nou surprinzător pentru un restaurant de tip pop-up a fost atenția cu care a fost transpus conceptul La Iordache în buricul Clujului, cu servire ireproșabilă din mâinile unor chelneri în costum popular, cu pâine de calitate așezată pe mese îmbrăcate ales.

Săptămâna Românească la Lidl oferă posibilitatea clujenilor să încerce gusturile mâncărurilor tradiționale românești. Tot ce trebuie să faceți este să vă înscrieți în perioada 13-25 mai pe surprize.lidl.ro și să mergeți alături de 2, 3 sau 4 prieteni dragi la un festin românesc, ca să vă bucurați de atmosfera de odinioară și de multă voie bună. Alegeți un ospăț de amiază, între ceasurile 12.30 și 15.00, sau de seară, de la 19.00 la 22.00.

La iordache 6

La iordache 5

La iordache 1

La iordache 4

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *