Consilierul judeţean Mihai Seplecan a anunţat astăzi că la finalul lunii iulie va fi convocată o şedinţă de Consiliu Judeţean în cadrul căreia urmează să fie instalat în funcţia de preşedinte interimar al instituţiei.
Seplecan a spus că va face „curăţenie” în CJ, în special printre directorii instalaţi politic, care operează acum în grabă angajări ilegale, fără concurs, precum şi modificări în Consiliile de Administraţie, ştiind că dânsul urmează să le verifice activitatea.
Liderul liberal spune că este deja cu ochii pe ei şi le sugerează încă de pe acum să-şi prezinte demisiile.
După ce a prezentat o serie de nereguli existente la Centrul de management integrat al deşeurilor şi la prelungirea pistei aeroportului din Cluj-Napoca, astăzi a fost rândul drumului turistic Răchiţele-Ic-Ponor să fie fie analizat.
Deşi se lucrează la drum din 2007, pe fonduri europene, traseul este în continuare plin de gropi. Una din ultimele faze ale proiectului, realizarea a 9 poduri noi, este de asemenea un eşec. Firma Samus, care figurează pe lista şpăgilor din agenda lui Horea Uioreanu, s-a ocupat de poduri, trei dintre ele fiind acum încovoiate sub propria greutate.
Proiectul a ajuns între timp şi la DNA. „Proiectul tehnic a fost realizat în 2007. În 2008 s-au modificat clasele de betoane, clasa de expunere a betoanelor, mai ales în această zonă unde vorbim de o diferență foarte mare de temperatură, îngheț/dezghet. Acest lucru nu a fost cuprins la licitație în 2009 pentru că nu s-a făcut o revizuire a proiectului tehnic. Constructorul a întrebat ce clasă de betoane respectăm, cea din legislație sau cea de la licitație. Având în vedere aceste probleme, am considerat că trebuie să revizuim proiectul tehnic, lucru pe care l-am cuprins într-un referat în care ne-am asumat propria culpă. A fost încheiat astfel actul adițional numărul 4 ce a mărit valoare proiectului cu 12 milioane de lei. cea ma mare sumă a fost reprezentată de diferența dintre clasa de beton licitată și clasa de beton modificată conform legii. Din expertiza realizată în urma faptului că am intrat într-un blocaj cu constructorul am ajuns la concluzia că nu s-au respectat clasele de betoane acolo unde s-a modificat prin actul adițional. Noi am făcut o plângere la DNA în ianuarie, dar încă nu am primit niciun răspuns. Probabil că vor conexa plângerea noastră cu alte cauze care am înțeles că sunt în derulare”, a declarat Mariana Raţiu, director pe proiecte europene în cadrul CJ Cluj.