Mircea Avram: Gaşca de POLITRUCI de la Regia de Patrimoniu a Clujului s-a spart. Demonstrăm că se poate!

de clujazi

Directorul Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public şi Privat Cluj, Mircea Avram, a fost atacat din nou în spaţiul public prin prezentarea unui aşa-zis raport de audit în care se arată că sub mandatul său anterior la conducerea instituţiei ar fi fost comise mai multe nereguli. Mircea Avram a dezvăluit însă pentru ClujAzi că respectivele acuze au ca sursă de provenienţă o gaşcă de politruci din cadrul RAADPP, susţinută şi angajată fără concurs de către PSD, care şi-a permis să realizeze activităţi de audit deşi nu aveau vreo autorizaţie în acest sens. Mai mult, o dată cu înlăturarea politrucilor social-democraţi, din instituţie au dispărut mai multe documente confidenţiale.Mircea Avram RAADPP 1

“Raportul de audit a fost întocmit de angajaţii din cadrul Regiei: Lucaciu Ovidiu şi Pulbere Liviu, angajati care nu au avut avizul Consiliului Judeţean Cluj in momentul intocmiri raportului de audit aşa cu prevede legea 672/2002. Astfel cei in cauza nu au respectat legea 672/2002 şi au comis un abuz in serviciu. De asemenea, fără acest aviz persoanele sus-amintite nu puteau desfăşura misiuni de audit in cadrul regiei. Persoanele care au intocmit acest raport de audit au fost angajaţi in cadrul Regiei de către directorul Bota Iosif Liviu in perioada când acesta nu era director general, deoarece contractul de mandat al acestuia era expirat, deci nu s-a respectat legislaţia in cazul acestora.

Constatăm că probabil şeful biroului audit intern, domnul Pulbere Liviu membru marcant al PSD, a fost angajat la insistenţele domnului Ilarie Ivan – consilier judetean din partea PSD. La raportul de audit nu se regăseşte vreun punct de vedere din partea biroului auditat. Constatăm de asemenea, că in perioada auditată au fost sustrase anumite documente din unele dosare de personal, având in vedere că dosarele de personal cu documentele aferente au fost la biroul audit. De asemenea, ne intrebăm cum anumite acte interne au ajuns la anumite persoane din exteriorul regiei iar ulterior acestea au fost publicate. Menţionăm că sigurele persoane care aveau acces la acest raport a fost persoanele care l-au intocmit, respectiv domnul Lucaciu Ovidiu şi Pulbere Liviu”, se arată într-un drept la replică remis de către Regie.

Joi, directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, a declarat pentru ClujAzi că Pulbere Liviu, “protejatul” lui Ilarie Ivan – membru marcant PSD, angajat pe semnătura unui director al cărui mandat expirase, a fost pus să efectueze un audit la personal, mai ales că atunci a fost descoperit scandalul cu directorarea angajată fără concurs la instituţie în mandatul PSD de la conducerea Consiliului Judeţean, la fel ca şi directorul tehnic, fără concurs.

“Pulbere Liviu a fost pus puşi să facă audit la personalul angajat în perioada 2008-2012. Ce este inexact: faptul că nu spun un adevăr, pentru că acest raport de audit urma să fie discutat de fiecare compartiment în parte, să se dea câte un răspuns oficial, iar apoi să se discute în Consiliul de Administraţie al Regiei. Asta ar fi fost procedura de urmat. Foarte grav este şi că din dosarele de personal (fosta şefă de la Personal a fost trimisă în pensie şi a fost angajat în locul ei şeful de cabinet al lui Ioan Oleleu) au început apoi să dispară documente, inclusiv copii după studii la omaneni şi altele, ceea ce nu este în regulă. Ei nu aveau aviz de la Consiliul Judeţean pentru a fi auditori, abia de anul acesta au respectiva autorizaţie, din luna mai. Ce au făcut ei atunci anul trecut? Lucru deosebit de grav e că i-am dat lui Pulbere să facă audit la lucruri importante, pe acele proiecte de PIDU, pe zona metropolitană, unde erau probleme cu DNA-ul. N-a vrut să le facă. E o problemă gravă. Apoi am spus că dacă tot fac audit, să facă şi pe perioada 2012-2014; cum au fost angajaţi oamenii? pentru că acel mandat a fost cu multe probleme. Domnul Bota a semnat contracte şi a angajat oameni deşi avea mandatul expirat. N-a vrut să facă nici asta, iar cu asemenea oameni, cu politruci – cu toate că m-au tot rugat dl Ilarie şi dl Oleleu – n-am ce să fac. I-am oferit post de economist, la salar de încandrare de 2150 lei, la care se adaugă sporuri şi bonuri de masă, însă a refuzat pentru că el se consideră şef, vrea doar să controleze. I-am spus: o dată cu el dispare şi miliţia din instituţie. Îl caracterizau aşa primarii, care au lucrat cu el când era angajat la Direcţia agricolă. Toţi sunt vinovaţi, în afară de ei. Cu asta, gaşca aceasta de politruci s-a spart. Dânsul pleacă, celălalt e în concediu de odihnă, directoarea e în concediu medical. Toţi sunt bolnavi acum, cine lcurează? în momentul de faţă la Regie nu mai sunt directori şi regia funcţionează şi se lucrează. S-a politizat această regie, iar această gaşcă a fost spartă şi asta deranjează. Iar la intervenţiile care s-au făcut, am spus nu! Trebuie să se şi lucreze, nu să stea toată ziua să stea pe facebook, să fumeze şi să dea rapoarte la partide. Nu este în regulă. Nu voi fi niciodată de acord cu aşa ceva!”, a declarat Mircea Avram, actualul director al RAADPP.

“O licitaţie de un an şi jumătate nu a fost finalizată, cine era preşedintele comisiei? Dna Pojar, liderul femeilor din PSD, angajată fără concurs. Apoi oamenii care au apărut cu nume în raportul de audit îi vor da în judecată pe auditori pentru că nu au spus adevărul. Noi ne vom îndrepta împotriva lor pentru că nu au spus adevărul. De un an jumătate nu avem licitaţie pe întreţinere. Au vrut să nu avem deszăpeziri. Când am venit eu, acesta era sloganul găştii politice a Regiei, “lasă că după 3 luni nu o să facă nimic şi o să plece el”. N-am venit aici doar să vin să-mi iau salariul şi să spun că nu se poate, că nu sunt bani. Sunt şi bani, se şi poate! Încerc împreună cu colegii mei să facem trebă. Suntem plecaţi pe teren, ajungem acasă la 11,00-12,00 noaptea.Mircea Avram RAADPP 4

Asfaltăm la Borşa, am fost să vedem cum e la Mărişel, la Frata, la Sâncrai, la Valea Ierii, la Căşiel, la Mintiu Gherlii – vorbim de asfalt… sau la Bobâlna, la Corneşti, care e comună PSD, la Viişoara s-a marcat drumul, s-a cosit de ne-a mulţumit primarul, la Chinteni am cosit drumul etc. De ce timp de 2 ani nu s-a făcut nimic, pentru că s-a politizat instituţia, iar toţi lucrau la partid, nu aici! Acum toţi sunt bolnavi, în concediu. În 2012, când am plecat, nu mi s-a oferit nimic. La ora 10,00 într-o dimineaţă  au venit să predau ştampila, că mă schimbă. Eu le-am oferit un loc de muncă în funcţie de pregătirea corespunzătoare: inginer, specialist în turnătorie, jurist… ei nu acceptă un salar de 2150 de încadrare, la care se adaugă spor de vechime, ore suplimentare, bonuri de masă, vor să fie şefi.

Eu mă duc şi vin cu maşina mea la lucru, n-am telefon de pe inventar. Am fost acuzat că am dat cuiva aparate de fotografiat deşi acestea sunt aici, la regie, în inventar. Cu ce s-au făcut albumele de la Cluj Arena? cu aparatul unui angajat care a plecat din instituţie, iar aparatul e aici.

În perioada 2008-2012 am dat afară o persoană, care m-a minţit de mai multe ori, chiar am aflat că aparţinea de PDL. Minciuna şi băutura nu le accept şi nu pot fi acuzat de partzanat politic”, a adăugat Mircea Avram.

RAADPP continuă proiectul drumului turistic Ic-Ponor, care a fost blocat

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a fost prezent ieri la Cluj-Napoca, unde a precizat că acele proiecte cu finanţare europeană care au avut probleme din cauza administraţiei, vor fi evaluate, iar în unele cazuri va fi redusă finanţarea nerambursabilă, în funcţie de rezultatele unor rapoarte. Cu toate acestea, în cazul drumului turistic Ic-Ponor, Mircea Avram rămâne ferm: proiectul continuă!

“Eu mi-am pus mandatul pe masă, sunt o persoană hotărâtă. Până la începutul lunii următoare vom pune pe SEAP restul de lucrare ce se va licita pe drumul respectiv. Noi facem! Continuăm de la stadiul lucrărilor făcute de MBS, care au câştigat procesul cu Consiliul Judeţean, pentru că de 2 ani şi acolo nu s-a întâmplat nimic. Drumul va fi finalizat, că vor, că nu vor o seamă din Consiliul Judeţean. Au chemat firmele care lucrează, să spună că nu mai lucrează, ce să mai vorbim! Când nu s-a lucrat, a fost problemă că nu s-a lucrat, când se lucrează e problemă că se lucrează.

Lansăm şi pe fonduri europene  proiectul cu iluminatul pe zona montană, continuăm şi proiectele pe iluminatul public total, lucru pe care l-am început.

Va avea loc în curând o expoziţie în care vor fi prezentate aceste componente de iluminat public, cu energie regenerabilă. Am avut întâlnire cu nişte investitori pe această temă, iar lucrurile sunt încurajatoare”, a spus directorul Mircea Avram.

Şi Castelul Banffy va fi pus în lumina reflectoarelor, tot cu finanţare europeană. “Lucrează acolo arhitecţi, proiectanţi cu renume din judeţul Cluj. Am pus şi acolo un om care se ocupă de lucrul acesta. Şi castelul Răscruci va intra în circuitul turistic al judeţului, la fel şi drumurile. La RAADPP lucrez cu oamenii profesionişti de aici, care au fost ţinuţi deoparte pân acum, ca într-o închisoare”.

A fost rezolvată şi problema deszăpezirilor din judeţul Cluj

Mircea Avram: “Am chemat toţi specialiştii de aici şi le-am spus că doresc o rezolvare. S-a trimis o adresă la ANRMAP, care au spus: continuaţi cu o selecţie de oferte, cu cei care au făcut anul trecut deszăpezirile. Ne-au aprobat cei de la Bucureşti, pentru că altfel nu putem, comisia s-a ocupat, iar acuma avem contractul semnat, iar din 15 vom da ordin de intrare în baze. Am venit aici să demonstrăm împreună cu specialiştii că se poate! Nu avem nevoie nici de bani de campanie. În rest, nu vreau politizarea acestei instituţii!”.

You may also like

Adblock Detected

Vă rugăm să ne susțineți prin dezactivarea extensiei AdBlocker pentru siteul nostru în browserul dumneavoastră.