ClujAzi

Fii informat!

Mircia Giurgiu, director Imprimeriile Ardealul: Conducerea companiei ne blocheză ieșirea din insolvență

Directorul Imprimeriilor Ardealul (CNI Coresi), Mircia Giurgiu, a declarat marți, în cadrul unei conferințe de presă, că la nivelul conducerii a constatat că se lucrează pentru blocarea ieșirii din insolvență a companiei care are în total active de aproximativ 100.000.000 de euro.

Mircia Giurgiu a sperat că prin schimbarea conducerii de la Bucucrești a companiei situația financiară se va îmbunătăți, însă noua conducere nu a luat măsuri pentru a ieși din insolvență cu toate că a fost achiziționat un plan de reorganizare printr-un contract în valoare de 10.000 de euro.

Giurgiu a arătat în acest sens că au fost aduse modificări contractului colectiv de muncă al salariaților și au fost introduse fără acordul sindicaloștilor creșteri salariale de sute de lei pentru personalul de la birouri, care nu muncește în producție.

Sediul de la Craiova al CNI Coresi nici până azi nu este funcțional, chiar dacă se plătesc salarii în continuare.

Imprimeriile Ardealul merg din ce în ce mai bine, având în luna februarie 2017 venituri cu 11.000 de lei mai mari față de cele obținute anul trecut, de vechea conducere. La fel se întâmplă și la Oradea, iar cele două structuri doresc să se desprindă de conducerea centrală care nu le susține planurile pentru dezvoltare propuse.

Noului director al CNI Coresi și administratorului special li s-a cerut să aprobe recompartimentarea fabricii de la Cluj astfel încât spațiul rezultat să poată fi închiriat pentru 7000 de euro lunar (pentru care s-a găsit deja client), însă cererea a fost respinsă neîntrunind sprijinul AGA și al directorului.

Mai mult, conducerea centrală a cerut bani de la fabrica din Oradea să plătească salarii la Craiova, peste 250.000 de lei, adică unei unități care nu mai activează.

Mircia Giurgiu a avut ieri o întâlnire la București cu ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu, pentru a-i sugera întocmirea unui nou plan de reorganizare.

Plângeri nesoluționate la DNA de mai bine de 2 ani

Mircia Giurgiu a dezvăluit că neregulile sesizate de dânsul, printre care și vânzarea unor active de milioane de euro fără licitație și cauzarea unor pierderi anuale de 1 milion de euro, au fost raportate Direcției Naționale Anticorupție, ”care din păcate până acum nu s-a mișcat”.

”Solicit procurorului general DNA Laura Codruța Kovesi să ne spună de ce sunt blocate dosarele care privesc economia României. Pentru că nu ne ajută cu nimic să închidă dosarul după ce se închide compania. Dosarul a fost trimis la soluționare la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca, dar nu s-a mai întâmplat nimic de câțiva ani”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *