ClujAzi

Fii informat!

Noi accidente grave de circulaţie petrecute la Cluj. Poliţiştii atrag atenţia pietonilor şi şoferilor

În acest sfârşit de săptămână, viteza excesivă şi neadaptată la condiţiile de drum, alcoolul şi indisciplina pietonilor au făcut noi victime pe raza judeţului Cluj. La data de 19 aprilie a.c., ora 18:30, pe DN1 F, pe raza comunei Baciu, s-a produs un accident rutier soldat cu rănirea gravă a două persoane.

Un tânăr, de 23 de ani, din Gârbău, în timp ce conducea un autovehicul pe DN1F, dinspre Zalău, înspre Cluj-Napoca, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra autoturismului şi a intrat în coliziune cu un autovehicul parcat. Ulterior, acesta şi-ar fi continuat deplasarea, acroşând o ţeavă de gaz şi gardul unui imobil din zonă.

La faţa locului, poliţiştii au stabilit că şoferul se afla sub influenţa alcoolului.

Accidentul s-a soldat cu rănirea gravă a pasagerei din dreapta, precum şi cu rănirea uşoară a conducătorului auto. Ambii au fost transportaţi la unitatea de primiri urgenţe pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Valoarea pagubelor materiale a fost estimată la circa 10.000 de lei.

Totodată, ieri, ora 16:15, pe strada Mehedinţi din Cluj-Napoca, s-a produs un accident rutier soldat cu vătămarea corporală uşoară a unei persoane.

În fapt, un minor, de 12 ani, din Cluj-Napoca, în calitate de pieton, s-ar fi angajat neregulamentar în traversarea străzii Mehedinţi, prin loc nemarcat şi fără să se asigure, fiind surprins şi accidentat de un autoturism.

În urma impactului, victima a suferit leziuni uşoare şi a fost transportată la unitatea de primiri urgenţe.

Poliţiştii continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-au produs accidentele rutiere.

Poliţiştii clujeni atrag atenţia conducătorilor auto că le este interzis să se urce la volan sub influenţa alcoolului. Mai mult, dacă nu ţin cont de acest lucru, pe lângă posibilitatea implicării în accidente rutiere, riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani şi reţinerea permisului de conducere, pe perioada cercetărilor, fără drept de circulaţie.

Reamintim faptul că viteza poate ucide! Drept urmare, pentru a vă putea bucura de călătoria cu vehiculul deţinut, adaptați în permanență viteza de deplasare la condițiile meteo-rutiere concrete sectorului de drum pe care circulaţi, rulând nu la limita admisă de lege, ci la limita legală care asigură mersul în siguranță.

Tineţi cont de faptul că atunci când sunteţi în întârziere, încercarea de a recupera timpul pierdut prin manevre bruşte şi rulare mult mai rapidă poate constitui un drum spre unitatea medicală pentru voi sau cei dragi.

Pietonilor, poliţiştii le recomandă să-şi sporească atenţia, să evite folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă. Îi sfătuim să se asigure temeinic înainte de a traversa şi numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Totodată, adulţilor le atragem atenţia să nu lase copiii nesupravegheaţi în apropierea drumurilor publice.