ClujAzi

Fii informat!

Ora Pământului 2013

RoIeri, sâmbătă, 23 martie, o lume întreagă a sărbătorit Ora Pământului. La ora 20.30 a României, luminile multiplelor edificii și monumente din peste 150 de țări au fost stinse timp de oră pentru a marca cea mai mare manifestare ecologică din lume.

Ora Pământului este sărbătorită cu scopul de a lupta împotriva încălzirii globale, căci odată cu trecerea timpului crește și impactul activităților umane asupra mediului înconjurător, toate acestea ducând într-un final la fenomenul de încălzire globală.Sydney

Sărbătoare Orei Pământului a început la inițiativa fundației World Wide Fund for Nature (WWFN) din Australia, în 31 martie 2007 și a luat amploare ajungând ca în fiecare an numărul de participanți să crească.

În România, 43 de orașe s-a alăturat campaniei Ora Pământului, față de 41 în 2012.

La nivel internațional clădiri precum Portul din Sydney, Turnul Eiffel, Poarta Brandenburg, Cascada Niagara, Turnul Burj Khalifa, Cetatea Dubrovnik din Croatia, Stadionul Olimpic din Beijing, stravechea citadela Erbil din Kazahstan, dar si alte obiective turistice, precum pietele Al-Jundi si Palestina din Gaza, Mica Sirena din Copenhaga si replica din Florenta a celebrei statui David, realizata de Michelangelo.

Fr

Încălzirea globală este fenomenul de creștere continuă a temperaturilor medii înregistrate ale atmosferei în imediata apropiere a solului cât și a apei oceanelor. În fiecare an se înregistrează un nou record de gaze de seră elimate în natură, ceea ce determină creșterea temperaturii cu 3-5 grade Celsius.

Foto : dailymail.co.uk