ClujAzi

Fii informat!

Parcul Industrial Tetarom I va fi extins printr-o inovație a Universității Tehnice, peste soluția de stabilizare a versantului

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a anunțat finalizarea extinderii Parcului Industrial Tetarom I, respectiv, edificarea unei clădiri de birouri, a două hale de producţie şi depozitare precum şi a unui imobil administrativ, acestea urmând a fi predate către TETAROM S.A. În contextul în care interesul agenţilor economici este unul extrem de mare, cu mult peste capacitatea oferită parcului industrial Tetarom I ca urmare a extinderii, în perioada următoare va fi realizat drumul de acces în zona extinsă.

Alin Tișe a adăugat miercuri că s-a reușit și stabilizarea versantului nordic al dealului din cadrul Parcului Industrial Tetarom I, însă această stabilizare va fi extinsă pentru a întări întregul versant afectat, care cuprinde și Muzeul Etnografic și Pădurea Hoia, aflate de asemenea în administrarea Consiliului Județean Cluj.

Experții Universității Tehnice din Cluj-Napoca au propus în acest sens montarea unor piloni în adâncime şi amenajarea unor platforme de beton care vor putea fi folosite ulterior ca fundaţii pentru alte posibile clădiri, astfel încât Tetarom I ar putea fi extins chiar mai mult.

A fost deblocată situaţia Parcului Industrial TETAROM IV

Parcul Industrial TETAROM IV a primit avizul de mediu în urma redimensionării și este finalizat în proporție de 90%. Aici a fost regândit și traseul legat de drumul din interiorul parcului, reuşindu-se reducerea traseului cu aproximativ 300 mp.

Mai sunt necesare aici racordarea la rețeaua electrică și drumul de acces care să lege parcul industrial de centura ocolitoare a orașului.

Valoarea totală a execuției lucrărilor, conform contractului încheiat la data de 14.10.2014, este de 36.355.757 lei, executanţii fiind SC ACI Cluj SA, SC Electromontaj SA, SC Nordconformest ESA SA, SC Erbi Prodcom SRL.

Continuă demersurile pentru edificarea Parcului Industrial TETAROM V

Președintele CJ Cluj, Alin Tișe, a anunțat și că administraţiile locale din Câmpia Turzii şi din Luna şi-au exprimat întreaga deschidere de a se implica şi de a sprijini acest proiect, primarul comunei Luna reconfirmând disponibilitatea de a pune la dispoziţie terenul asupra căruia s-a convenit încă din mandatul precedent al preşedintelui Consiliului Judeţean.

În ceea ce priveşte paşii concreţi care se întreprind, au fost deja demarate studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic, ridicările topo, precum şi toate celelalte proceduri necesare. În ceea ce priveşte atât durata de realizare cât şi costurile pe care execuţia le va presupune, se preconizează că acestea vor fi semnificativ mai mici comparativ cu alte parcuri industriale întrucât terenul avut în vedere este unul plat, cu acces foarte facil şi cu utilităţi în imediata apropiere.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *