ClujAzi

Fii informat!

Predoiu: Autostrada Justiției este Autostrada Bunăstarii, Autostrada Corupției este Autostrada Sărăciei

Anchetele DNA și verdictele din ultimii ani pronunțate de Justiție au arătat care este cauza principală a sărăciei din România: corupția politică transpartinică, declară Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte al Alianţei Creştin-Liberale.

„Reformele din Justiție, curajul și profesionalismul magistraților, apartenența României la UE și NATO au făcut posibile breșele pe care DNA și Justiția în general le-au făcut în sistemul de corupție transpartinică ce a delapidat sistematic bugetul de stat al țării și a parazitat economia de piață liberă. Sistemul de corupție din România se va dizolva în lunile care urmează. Pentru cetățenii româniei „autostrada corupției” a însemnat o „autostradă a sărăciei”. Cetățenii României sprijină eforturile magistraților de a construi o ”autostradă a Justiției”, care va însemna o „autostradă a bunăstării”. Îmi exprim sprijinul pentru toți cei care gândesc, speră și acționează pentru o viață politică profesionistă și onestă, pentru o Românie normală. În acest context, este esențială politica Parlamentului României față de anchetele desfășurate de Parchet asupra parlamentarilor. Legea trebuie făcută de oameni mai presus de orice bănuială. Justiția nu trebuie să fie blocată de Parlament. Cer Parlamentului să avizeze pozitiv, de urgență, toate cererile procurorilor privind anchetele asupra parlamentarilor. Cer Parlamentului să pună de îndată în aplicare deciziile Justiției și cererile Agenției Naționale de Integritate. Cer membrilor Parlamentului care sunt anchetați să își dea demisia și să se pună la dispoziția procurorilor și a Justiției”, precizează Cătălin Predoiu.

Potrivit fostului ministru, în rapoartele MCV se arată clar faptul că printre aceste obligații este și aceea a sprijinirii Justiției în anchetele asupra parlamentarilor.

„Parlamentul României trebuie să ia exemplul Consiliului Suprem al Magistraturii care a avizat pozitiv toate cererile procurorilor privind magistrații suspectați de fapte penale de corupție. CSM a arătat că înțelege care sunt interesele cetățenilor și ale României. Parlamentul trebuie să procedeze în același fel.

Interesele de partid nu pot fi puse deasupra intereselor de stat ale României. Partidele politice nu reprezintă un scop în sine, ci trebuie să fie instituții care servesc democrația, cetățenii și interesele României. Principiul conform căruia partidul politic este un scop în sine este unul bolșevic. Acest principiu trebuie eliminat din practica politică românească.

Partidele politice trebuie să fie un motor al progresului și nu o frână în calea Justiției manipulând Parlamentul.

Pe această bază, cer PSD și majorității parlamentare care sprijină Guvernul Ponta să urmeze exemplul ACL în chestiunea votului asupra avizelor Parlamentului privind cererile procurorilor”, adaugă Cătălin Predoiu.