Hotărârea Consiliului Judeţean Cluj nr. 424 din 23.12.2013 a fost apreciată ca nelegală. Astfel s-a solicitat instanţei anularea acestia. Acţiunea face obiectul dosarului nr.1372/117/2014 aflat pe rol la Tribunalul Cluj, înregistrată la data de 10 martie 2014.
Motivul care a stat la baza formulării acţiunii este faptul că atribuirea licenţelor de traseu s-a realizat în mod nelegal deoarece, urmare a unei erori umane la momentul introducerii datelor în sistemul electronic o parte din trasee (un număr de 43) s-au atribuit fără a se ţine cont de grupele de trasee, ele fiind atribuite ca individuale. În urma acestei erori rezultatele licitaţiei au fost viciate, ele fiind afişate pe trasee independente şi nu pe grupe de trasee, punctajele fiind calculate pe trasee. Vicierea procedurii de licitaţie atrage nelegalitatea atât a procesului verbal a Comisiei Paritare cât şi a HCJ nr 424/2013.
Prin Hotărârea nr. 424 din 23.12.2013, Consiliul Judeţean Cluj a aprobat atribuirea licenţelor de traseu pentru traseele cuprinse în programul de transport public de persoane prin curse regulate în trafic judeţean pentru anii 2014-2019.
Consilierii judeţeni ai PDL au atras atenţia asupra acestor aspecte la momentul adoptării respectivei Hotărâri de Consiliu Judeţean, însă majoritatea USL a decis să aprobe proiectul cu cu 22 de voturi „pentru”.
“Erorile” au afectat două dintre cele cinci grupe de trasee licitate, tocmai cele mai contestate de călători, Floreşti – Cluj-Napoca, respectiv Cluj – Apahida. Fany a câştigat şi ruta Cluj – Chinteni.
Vezi cum s-a derulat respectiva şedinţă de Consiliu Judeţean AICI.