„Nu am făcut niciun fel de nominalizare şi nu am vorbit de niciun fel de nume, nici aici, la întâlnirea cu secţia de procurori, nici cu altă ocazie. Am avut o discuţie despre procedură: dacă mergem pe procedura prevăzută în acest moment de lege, cu propunerea ministrului Justiţiei, avizul CSM şi numirea de către preşedinte sau dacă mergem pe acea procedură discutată şi cu ministrul Pivniceru şi cu Comisia Europeană, care presupune anumite etape discutate de Pivniceru cu secţia de procurori. Opinia membrilor secţiei de procurori este de a merge pe o procedură de selecţie, cu toate acele etape. Am luat act de acest punct de vedere şi am spus foarte clar că nu vreau să facem propuneri decât dacă ne înţelegem asupra procedurii de urmat şi acesta este rezultatul”, a spus Ponta, la finalul dicuţiei de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Asociația Magistraților din România (AMR) a cerut luni, premierului și președintelui, să revizuiască procedeul de numire a șefilor PICCJ și DNA, întrucât „orice implicare politică a justiţiei, fundamentată pe înţelegeri meschine”, va afecta România pe plan intern şi internaţional.
După ce Bruxellesul a reclamat tentativa politicului de a controla Justiția, Comisia Europeană a impus procedura de selecție a procurorilor șefi.
Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat marţi că PNL îşi va asuma în continuare Ministerul Justiţiei, decizia finală în privinţa propunerii pe care liberalii i-o vor face premierului urmând să fie luată de Biroul Politic Naţional al partidului.