ClujAzi

Fii informat!

Proiect Erasmus+ SOS-Water Sources are Alarming!, la Școala Profesională Specială “SAMUS” din Cluj- Napoca

 

În perioada 15-19 octombrie 2018, Școala Profesională Specială SAMUS din Cluj- Napoca, va fi gazda unui eveniment European- reuniunea proiectului de parteneriat strategic pentru susținerea schimbului de bune practici în domeniul școlar, din cadrul Programului Erasmus+  2017-1-CZ01-KA219-035418_3, SOS-Water Sources are Alarming!

Proiectul se implementează pe o durată de 24 luni, în perioada 1.09.2017 – 30.08.2019, fiind finanţat cu suma de 23.985 Euro de către Comisia Europeană, prin Erasmus+ 2014-2020.

Coordonatorul acestui proiect este Gymnázium J.V.Jirsíka, České Budějovice, din Republica Cehă, Școala Profesională Specială “SAMUS” din Cluj- Napoca fiind partener, alături de alte trei instituții de învățământ din Italia, Portugalia si Turcia.

Dimensiunea europeană a Școlii Profesionale Speciale “SAMUS” este o dimensiune cheie a managementului și leadershipului educațional. Parteneriatele strategice la nivel european contribuie la creșterea standardelor calitative ale educației formale, informale și non-formale oferite de instituția noastră de învățământ.

Unul dintre obiectivele proiectului este de a încuraja cooperarea dintre țări și inițiativele legate de problema schimbărilor climatice și a apei. Totodată, prin proiect se dorește sublinierea importanței păstrării și transmiterii moștenirii cultural și naturale primită de la strămoșii noștri, pentru urmașii noștri.

Tema întâlnirii din România este „Forming green thinking in schools and local community”, iar activitățile propuse se vor derula atât în incinta școlii noastre, cât și în cadrul unor instituții colaboratoare, cum sunt: Muzeul Apei Cluj, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Şcoala De Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca și altele.

Activitatea de deschidere va avea loc luni, 15 octombrie 2018, începând cu ora 10.00. Pe parcursul celor cinci zile ale întâlnirii, cei 40 de participanți, reprezentanți a celor cinci instituții partenere, vor participa la activități tematice, formale și non- formale, precum: vizite la Muzeul apei, Staţia de Epurare din cartierul clujean Someşeni și respectiv Staţia de tratare- captare Tarniţa şi Gilău. In cadrul acestor vizite participanții vor fi informați cu privire la obiectivele instituțiilor respective, precum și prezentarea preocuparii acestora pentru protejarea surselor de apa în special și a mediului înconjurător în general.

Totodată, pe parcursul zilei de miercuri, 17 octombrie ac, în incinta scolii noastre, sub egida temei evenimentului, se vor derula, pe grupe de elevi, diferite activitati de confecționare de obiecte din materiale reciclabile, precum: obținerea hârtiei 100% manual, utilizarea dopurilor de plută și a capacelor de plastic pentru a crea diverse obiecte artizanale, tehnica șervețelului etc. Toate aceste activități vor fi precedate de discuții privind căile de dezvoltare a unor atitudini ecologice: Reducerea, Refolosirea, Reciclarea.

De asemenea, sunt prevăzute vizite cultural tematice în orașul Alba Iulia, prin care partenerii din străinătate vor avea ocazia să descopere acum, la sarbatoarea a 100 de ani de la Marea Unire din 1918, trecutul istoric al țării noastre.

Conducerea Școlii Profesionale Speciale “SAMUS”, mulțumește tuturor colaboratorilor implicați în derularea acestui proiect.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *