În data de 11 august 2015, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, atenţiona public Drumuri şi Poduri Judeţene SA şi Regia Autonomă de Administrare a Domeniului Public şi Privat Cluj, fără vreo expertiză, că “există probleme de calitate a lucrărilor” la asfaltarea drumului turistic Răchiţele-Prislop-Ic-Ponor. Ca şi cum n-ar fi de ajuns, Mihai Seplecan reclama “probleme şi în ceea ce priveşte ritmul actual de lucru, întârzierile putând periclita finalizarea lucrărilor în termenul maxim de execuţie stabilit, respectiv până la data de 8 decembrie 2015″. Asta după ce chiar el a blocat lucrările la respectivul proiect cu finanţare europeană.
Începând din 8 iunie se putea da ordin de începere efectivă a lucrărilor, însă Mihai Seplecan a semnat actul abia în 12 iulie, cu termen de începere în 24 iulie, adică a irosit două luni de zile.
Ca urmare a analizei ochiometrice făcute de Seplecan, SC Drumuri și Poduri Judeţene SA, companie asociată cu SC CRIDOV SRL în vederea finalizării drumului turistic, arată că lucrările sunt în grafic (chiar în avans) şi conforme în baza unor analize făcute de specialişti.
În urma atacului nejustificat lansat de Seplecan asupra acestui proiect, RAADPP Cluj arată că analizele tehnice întotdeauna ar trebui să fie făcute doar de specialiști. „Considerăm că e necesară o mai mare responsabilitate atunci când se fac afirmații publice referitoare la acest proiect”, se mai arată într-un comunicat de presă al regiei.
Ceea ce bate însă la ochi este o adresă trimisă în data de 13 august 2015 de către Consiliul Judeţean Cluj către RAADPP Cluj, în care se arată că Seplecan doreşte să „analizeze reîmpărţirea între constructorii existenţi a lungimilor de executat”. Adică entităţii DPJ SA, aflată în subordinea CJ Cluj, ar urma să-i fie tăiate din lucrări, care ar merge către firma privată Cridov SA.
În mod justificat, directorul RAADPP Cluj, Mircea Avram, a solicitat clarificări cu privire la această „reîmpărţire”, mai ales că Drumuri şi Poduri Judeţene SA se află în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, iar Cridov SRL este o firmă privată, între acestea existând un acord de colaborare stabilit înaintea demarării lucrărilor, care nu poate fi schimbad după bunul plac al lui Mihai Seplecan.
Nici antreprenorul Drumuri şi Poduri Judeţene SA nu a înţeles prea multe din „reîmpărţirea” lui Seplecan şi ce interes ar avea Consiliul Judeţean Cluj în a oferi un procent mai mare din lucrări către o firmă privată, lucru exprimat printr-o adresă oficială din 17 august 2015.
Nu este prima dată când Seplecan acţionează în defavoarea regiilor Consiliului Judeţean Cluj. Recent, preşedintele CJ Cluj a prezentat public cum o firmă privată din Bucureşti, Prosal, va realiza (nu se ştie când) o rampă temporară pentru stocarea deşeurilor din judeţ deşi RAADPP Cluj a primit mandat din partea consilierilor judeţeni pentru a face acest lucru şi avea inclusiv acordul de mediu aferent.