Colegiul Tehnic Napoca a accesat un proiect european, „Augmented Reality Aplications in the field of Vocational Education and Training”, din cadrul Programului LEONARDO DA VINCI, a cărui finalitate va fi realizarea unor softuri educaţionale specifice domeniului textile, electronică şi informatică, prin intermediul cărora elevii vor avea posibilitatea să aprofundeze teme din cadrul curriculum-ului şcolar la disciplinele de specialitate și să facă aplicații practice.
Şcoala coordonatoare a proiectului este Mimar Izzet Baysal Teknik ve Endustri Meslek Lisesi BOLU din TURCIA, iar instituţiile partenere în proiect sunt 4 firme de IT care vor crea softurile și 4 școli, care vor beneficia de aceste produse: Sahinoglu Bilgisayar Insaat Kirtasiye San. Ve Tic. Ltd. Sti. TURCIA, Istıtuto Tecnico Settore Economico „Antonino Calabretta” ITALIA, Marque 21 SL SPANIA, 2Nd Vocational High School of Katerini GRECIA, Colegiul Tehnic „Napoca” ROMÂNIA, Alcyone, podjetje za informacijske sisteme in storitve, d.o.o. SLOVENIA, Gameleon, s.r.o CEHIA.
Prima întâlnire din cadrul proiectului s-a desfasurat în BOLU TURCIA, la şcoala “Mimar Izzet Baysal Teknik ve Endustri Meslek Lisesi”, în perioada 7-10 nov. 2013 , unde s-a definitivat calendarul activităților care se vor derula pe parcursul a doi ani școlari, au avut loc work-shop-uri specifice primei reuniuni de proiect, s-au vizitat școli si obiective culturale si turistice relevante pentru tema proiectului.
Din echipa de proiect a Colegiului Tehnic “Napoca” ce s-a deplasat la Bolu au făcut parte: director Marc Marinela, prof. ing. Pojar Lucia Mariana în calitate de coordonator al proiectului şi prof. ing. Moricz Judith, membru în echipa de proiect.
În perioada 2-7 mai 2014 se va desfășura a doua întâlnire, în Spania, la firma parteneră care va realiza o parte din softuri, pentru o primă prezentare a mijloacelor de învățământ realizate, care vor fi aplicate la clasă în anul școlar 2014-2015.
Doamna Marinela Marc, directoarea Colegiului Tehnic „Napoca” ne-a declarat că „accesarea de proiecte europene reprezintă o oportunitate pentru unitățile de învățământ de dezvoltare a bazei materiale, de realizare a schimbului de bune practici, de exersare a competențelor de comunicare în limbi europene, de identificare împreună cu partenerii europeni de soluții pentru problemele cu care se confruntă învățământul românesc, dar și cel european”.