ClujAzi

Fii informat!

Timp liber: Târgul „Ozosep” – Degustare de vinuri, discuții despre gastronomie, concert de jazz, gulaș reinventat la Bucureşti

Degustare de vinuri, discuții despre gastronomie, concert de jazz, atelier pentru copii în aer liber,
gulaș reinventat și nelipsitele delicatese 100% naturale…toate acestea se vor găsi în weekendul 9-10
mai, între orele 11-20 sâmbăta și 11-18 duminica, la ediția lunii mai a târgului gastro-cultural lunar
”Ozosep”.vin

Evenimentul va avea loc în curtea Insitutului Balassi – Insitutul Maghiar din București, str. Gina Partichi (fosta Orlando) nr.8, la câțiva pași de piața Victoriei.

Ca de fiecare dată, vizitatorii sunt așteptați și acum cu o serie de noutăți și surprize! Invitatul special al acestei ediții va fi domnul Mircea Dinescu, care ne va delecta cu vinurile sale în ambele zile ale evenimentului în cadrul unor degustări în aer liber (ora 15 în ambele zile).

Sâmbătă de la ora 12 va avea loc un concert worldmusic susținut de artista Szirtes Edina Mókus din
Ungaria.

Gulașul ”reinventat” va fi pregătit după rețeta unică a ”Castle Hotel Daniel” din Tălișoara, județul Covasna, sub atenta îndrumare a bucătarului Orbán Ferenc, iar copiii vor decora lingurițe personalizate la atelierul Mycreativeplace.

Ceea ce este neschimbat: produsele 100% naturale, de înaltă calitate și cu gust autentic, aduse de micii
producători și meșteri artizani din Harghita și Covasna, oferite într-o locație și atmosferă deosebită, specifică Ozosep!

La târgul Ozosep se găsesc de toate: produse din carne, inclusiv carne de vânat și de miel, păstrăv și
cârnați de păstrăv, specialități de brânzeturi și iaurturi, prăjituri și pâine de casă, turtă dulce, siropuri și gemuri naturale, miere, pălincă, bere meșteșugărească din Miercurea Ciuc, ceaiuri și infuzii din plante medicinale, cosmetice naturale, jucării din lemn, poșete și alte produse din piele, bijuterii hand-made, cărți și nelipsitul kürtőskalács, proaspăt făcut pe loc.

Programul

SÂMBĂTĂ, 9 MAI
12.00 – Concert worldmusic – Szirtes Edina Mokus, Ungaria *
13.30-15.00 – Atelier de creație în aer liber pentru copii cu Mycreativeplace **
15.00 – Degustare de vinuri cu Mircea Dinescu, însoțită de o discuție despre gastronomie cu Orbán
Ferenc, bucătarul-șef al Castle Hotel Daniel ***

DUMINICĂ, 10 MAI
11.30 – 14.00 – Atelier de creație în aer liber pentru copii cu Mycreativeplace **
15.00 – Degustare de vinuri cu Mircea Dinescu ***
* intrarea liberă
** 10 lei/persoană, include o linguriță și materialele necesare.
*** 20 lei/persoană. Include degustarea a trei vinuri speciale din podgoria lui Mircea Dinescu, pahar de sticlă
personalizat, gustare de brânzeturi, apă. Biletele se pot achiziționa înainte de eveniment la fața locului. Locurile sunt limitate: 50 de locuri/degustare.

Eveniment lunar, organizat de Asociația Economiștilor Maghiari din România, filiala București, împreună cu
Camera Agricolă a Județului Harghita și Institutul Balassi – Institutul Maghiar din București.