ClujAzi

Fii informat!

[FOTO] Ziua Armatei Române sărbătorită la Cluj

În fața monumentului ’’Glorie Ostașului Român’’ situat în Piața Avram Iancu, a avut loc o scurtă manifestație cu ocazia Zilei Armatei Române .

Evenimentul a fost deschis printr-o slujbă de pomenire pentru sufletetle celor căzuți la datorie în țară și în afara țării pentru protejarea neamului românesc , oficiată de un sobor de preoți, urmate de mesajele Instituției Prefectului și ale Ministrului Apărării Naționale, Mihnea Cotoc.

Coroane de flori au fost depuse de către primăria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj, Divizia 4 Infanterie Gemina, Serviciul Român de Informații Cluj, Parchetul Militar Cluj, Asociatia Națională a Veteranilor de Război ,Serviciul de Telecomunicație Specială, Asociația Cultul Eroilor si Asociația Mareșalilor din România, Societatea Cultural Patriotică Avram Iancu, Asociațiile de Revoluționari, Penitenciarul Gherla, Inspectoratul Scolar Județean Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal .

La final ceremonia s-a încheiat cu defilarea detașamentului de onoare, constituit din militari ai Regimentului 50 Rachete Antiariene, ai Batalionului 55 Comuncații și Informatică ”Napoca”, Batalionului 400 Sprijin ”Feleacu”, efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, ale Grupării Mobile de Jandarmi si ale Scolii de Agenti de Politie ”Septimiu Muresan”.

La eveniment au participat și primarul Emil Boc, vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Marius Mînzat, viceprimarul Dan Tarcea, consilierii județeni Mariana Leș, Valentin Cuibus, Laura Chiorean, Vasile Ilea, Ovidiu Cîmpean – director în cadrul Primăriei Cluj-Napoca și candidat PNL la Camera Deputaților în cadrul alegerilor din decembrie 2016, liderul TNL Maria Forna, consilierii locali Sabin Sărmaș și Rareș Ferdean.

La 25 octombrie 1944, Armata României a încheiat cu succes campania de eliberare a teritoriului naţional, la care au participat peste 520.000 de militari, dintre care 58.330 au fost ucişi, răniţi sau declaraţi dispăruţi.Mai exact în această zi, Transilvania de Nord a fost eliberată de sub ocupația horthystă în urma Bătăliei de la Carei. Unităţile româneşti au continuat să ducă acţiuni militare pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la victoria obţinută la 9 mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-al doilea război mondial în Europa.

Articol scris de Bănățan Bianca și Borbely Monica – studente la Jurnalism, FSPAC.

FOTO: Ármán Noémi Adrienn, studentă la Jurnalism, FSPAC.

arman-noemi-adrienn-1 arman-noemi-adrienn-2 arman-noemi-adrienn-3 arman-noemi-adrienn-4 arman-noemi-adrienn-5 arman-noemi-adrienn-6 arman-noemi-adrienn-7 arman-noemi-adrienn-8

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *